Dnes začala 12. edícia Michelin Challenge Bibendum

Cez 5. tisíc predstaviteľov automobilového priemyslu, dopravných firiem, vedcov, výskumných organizácií, expertov a zástupcov politickej sféry z 80 krajín celého sveta sa stretne v čínskej metropole Chengdu, aby spoločne diskutovali o budúcnosti udržateľného rozvoja dopravy a mobility v rámci najväčšieho svetového stretnutia na túto tému s názvom Michelin Challenge Bibendum. Expozície a jednotlivé stánky vystavovateľov záujmu viac než milión metrov štvorcových podlahovej plochy.

Tento rok sa akcia Michelin Challenge Bibendum zameria na prezentáciu, výmenu názorov a hľadanie riešení v oblasti nových technológií mestskej dopravy a prepravy ako takej, ktoré sú najviac ohrozené enormným nárastom počtu automobilov na cestách a v mestských aglomeráciách a to na všetkých kontinentoch.

Tento rok sa Michelin Challenge Bibendum koná v termíne 11. - 14. 11. v Chengdu, v hlavnom meste provincie Sečuán, pod supervíziou Čínskeho Ministra pre vedu a vývoj Wan Ganga.

Západná časť Číny je teraz najdynamickejšou časťou regiónu. Vďaka rozvojovému programu práve pre západnú časť Chengdu ponúka ideálnu oblasť budúcnosti pre dopravný priemysel. V roku 2014 tu došlo k 40% nárastu vo výrobe automobilov. Chendu je v súčasnosti tretím najvačším mestom v produkcii vozidiel. Je taktiež centrom leteckého a železničného priemyslu.

„Cieľom Michelin Challenge Bibendum je vypracovanie vízie rozvoja udržateľnej mobility blízkej budúcnosti," informuje Patrick Oliva, predstaviteľ spoločnosti Michelin pre oblasť strategického plánovania a udržateľného rozvoja skupiny a zároveň riaditeľ akcie Michelin Challenge Bibendum. „Sme presvedčení o tom, že udržateľný rozvoj mobility prinesie úžitok nielen jednotlivcom, ale taktiež celej spoločnosti."

Jedna z prezentácií - Smart City  - ukazuje návštevníkom inteligentné mesto s kompletným ekosystémom dopravy. Sú tu k videniu technologické riešenia, ktoré zaistia, že mestá budúcnosti zabezpečia väčší životný komfort bývania a zároveň budú so svojimi obyvateľmi komunikovať a slúžiť im.

Metropola Chengdu čerpá výhody z rozvojového programu „Go West", ktorý smeruje k zlepšeniu ochrany životného prostredia a zároveň zaistenia prosperujúceho hospodárstva, ktoré je atraktívne pre investorov zo západu. Zároveň tomuto mestu zabezpečujú prísun nových technológií, ekonomických nástrojov a stratégie pre jeho budúci rozvoj a rozvoj regiónu.

Konferencia a diskutované témy v rámci Michelin Bibendum Challenge

• Spoločenské potreby - verejné zdravie, infraštruktúra, ceny energií a rozvoj verejnej dopravy
  • Modernizované ekosystémy mobility - spoločné ciele a plány rozvoja podľa verejných sektorov a zároveň súkromné plány a smer vedúci k zlepšeniu mobility a to hlavne v mestských oblastiach.
  • Technológie budúcnosti - preprava a infraštruktúra

• Cielená verejná politika

• Nové ekonomické nástroje - spoplatnenie emisných povoleniek CO2, racionalizácia dopravy individuálnej a kolektívnej, atď.).

• Inovácie, ktoré je možné realizovať vo veľkom meradle

Spoločnosť Michelin je svetovým lídrom v oblasti výroby pneumatík. Skupina Michelin vyrába, predáva a propaguje výrobky a služby v oblasti mobility. Jedná sa o pneumatiky pre osobné, nákladné a poľnohospodárske stroje. Obutie pre lietadlá, stavebné stroje, motocykle. Súčásťou je taktiež produkcia sprievodcov po hoteloch a reštauráciách, mapy, atlasy a online služby týkajúce sa prepravy (viamichelin.com). Centrála spoločnosti sa nachádza v Clermont - Ferrand vo Francúzsku. Firma zamestnáva okolo 110 tisíc pracovníkov a je prítomná v 170 krajinách sveta. Firma vlastní 67 tovární v 17 krajinách.

Kontakt pre médiá : 602 288 887, daniel.cahel@cz.michelin.com