Společnost Michelin jako strategický partner PSA Peugeot Citroën vyvíjí pneumatiky pro nový Peugeot 308

Společný projekt pod hlavičkou Michelin a PSA Peugeot Citroën při vzniku nového Peugeotu 308 byl veden snahou vylepšit nový model pneumatikami, které umožní získat z tohoto vozu maximum.

• Michelin poskytuje strategickou podporu celkového výkonu nového Peugeotu 308 v oblastech úspory energie, dynamických vlastností a redukce hmotnosti.
  • Dvě produktové línie pro čtyři rozměry kol:
    pro menší rozměr MICHELIN Energy Saver + a pro větší MICHELIN Pilot Sport 3.
  • Hlavním přínosem MICHELIN Energy Saver + je snížení emisí CO2 o 3 gramy na kilometr a také zkrácení brzdné vzdálenosti na mokrém povrchu.

Mike Bundick, Marketingový ředitel pro originální výbavu, Michelin: “Úzké strategické partnerství mezi týmy Michelin a PSA Peugeot Citroën je snadno patrné u nového Peugeotu 308. MICHELIN Energy Saver + obouvá 15 a 16 palcová kola a MICHELIN Pilot Sport 3 potom 17 a 18 palcová. Toto obutí významně podporuje výkon nového modelu zejména u přesného řízení a chování vozu na silnici. Navíc tyto pneumatiky hrají důležitou roli týkající se úspory paliva a počtu najetých kilometrů. Je to výsledek strategie společnosti Michelin pod názvem Michelin Total Performance.”

Laurent Cléro, Account Manager pro technické záležitosti, zodpovědný za vývoj pneumatik pro novou 308: “ Velmi ambiciózní požadavky ze strany PSA Peugeot Citroën pro novou 308 byly zaměřeny zejména na tři oblasti výkonu. Za prvé byl kladen důraz na dynamiku řízení, preciznost vedení vozidla a zážitek z jeho řízení. Následovalo snížení energetické náročnosti, související se sníženou váhou vozidla a nižšími emisemi oxidu uhličitého do ovzduší. Poslední klíčovou oblastí bylo brždění na mokru, při zachování vynikajících ostatních vlastností pneumatik. U vozu Peugeot 308, nové MICHELIN Energy Saver+ významně zkracují brzdnou dráhu na mokrém povrchu o 3 metry, snižují emise oxidu uhličitého o 3 gramy na kilmetr a zajišťují výborné řízení vozu a to vše bez zkrácení životnosti tohoto produktu.1

Inženýři Michelinu zodpovědní za vývoj obutí pro novou 308 pochopili každý jednotlivý aspekt ze strany Peugeotu a znovu v rekordně krátké době ukázali, že toto strategické partnersví je postaveno na vzájemné úctě a oboustranném pochopení možností obou stran.

Proces certifikace – ruku v ruce se strategií MICHELIN Total Performance
MICHELIN Total Performance je strategií pro návrh a vývoj pneumatik – pro každý segment trhu – který přináší vylepšená řešení pro zákazníky. Společnost Michelin navrhuje a vyrábí pneumatiky, které v sobě kombinují bezpečnost v každé jízdní situaci (jízda na suchu, na mokru i v zatáčkách), úsporu paliva a delší životnost, což jsou klíčové charakteristiky požadované zákazníky.

1 Porovnáné s předchozí generací vozu Peugeot 308 a pneumatik MICHELIN Energy Saver