pneumatiky MICHELIN Pilot Super Sport, ktoré obúva v originálnej výbave nové BMW M3 a M4.

Pre dva svoje nové modely – M3 a M4 – sa nemecký výrobca automobilov BMW rozhodol obuť ako štandard originálnej výbave pneumatiku MICHELIN Pilot Super Sport.

Pre dva svoje nové modely - M3 a M4 - sa nemecký výrobca automobilov BMW rozhodol obuť ako štandard originálnej výbave pneumatiku MICHELIN Pilot Super Sport.

Pilot Super Sport garantuje, že vozidlá M3 a M4 sú schopné ponúknuť šoférom skutočný  zážitok z jazdy, vrátane presnej a rýchlej reakcie pneumatík na pokyny, alebo športovú charakteristiku jazdy či už sú na okruhu alebo na bežnej ceste.

Značka BMW pre svoje vozidlá neustále hľadá tú správnu kombináciu športového výkonu, výborného záberu a schopnosti byť použitý každý deň bez ohľadu na počasie. To si vyžaduje pneumatiky s vysokou úrovňou komfortu a s dlhou životnosťou.  MICHELIN Pilot Super Sport môže toto všetko ponúknuť a naviac aj dokonalý pôžitok z jazdy v extrémnych jazdných situáciách.

Od roku 1986, kedy sa na cestách objavila prvá generácia vozidla BMW M3, je spoločnosť Michelin tradičným strategickým partnerom, ktorý štandardne obúva všetky vozidlá rady M.

Aby pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport fungovala dokonale vo všetkých požadovaných oblastiach na vozidlách BMW M3 - a naviac hrala kľúčovú úlohu v športovom štýle jazdy tohoto vozidla - spolupracovali inžinieri Michelinu a BMW M GmbH vo veľmi úzkom vzťahu a spoločne dolaďovali výkon na dosiahnutie maxima. Certifikácia týchto pneumatík je opät ilustráciou dlhodobej a obojstranne prospešnej spolupráce, kedy výrobca pneumatík a športových vozidiel zdieľajú rovnaké nadšenie pre nadštandardné výkony.

Pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport je dostupná v týchto rozmeroch:

255/40 ZR18 (95Y) TL Pilot Super Sport *

275/40 ZR18 (99Y) TL Pilot Super Sport *

255/35 ZR19 (92Y) TL Pilot Super Sport *
275/35 ZR19 (100Y)XLTL Pilot Super Sport *

*Hviezdička znamená špeciálne označenie na pneumatikách Michelin, ktorá indikuje že sú špeciálne navrhnuté pre vozy BMW.

Pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport v obsahuje  tri moderné riešenia, ktoré významne zlepšujú pôžitok z jazdy. Sú to:

Zosilený nárazník s aramidovými vláknami

Vlákno s vysokou hustotou Twaron® je používané pri vybavení pre také športové aktivity, akými sú tenis, plachtenie alebo jazda na horských bicykloch. Tento materiál môžete vidieť aj v leteckom priemysle, ochranných vojenských pomôckach a samozrejme v motoristickom športe. Twaron® poskytuje MICHELIN Pilot Super Sport vynikajúcu stabilitu pri vysokých rýchlostiach.  Umožňuje lepšie rozložiť tlak.

Gumová zmes Bi-coumpound

Pôvodne vyvinutá pre závodné pneumatiky. Táto technologická novinka používa dve rozdielne gumové zmesi na ľavej a pravej strane behúňa. Na vonkajšej strane je to unikátny elastomer obohatený o zmes sadzí (vyvinutý špeciálne pre závody 24 hodín Le Mans). Zaisťuje výnimočnú životnosť a extrémnu odolnosť aj v najprudších zákrutách. Na vnútornej strane sa nachádza najnovšia generácia elastomerov, ktorá umožňuje pneumatike bezpečný prejazd mokrým povrchom. Pneumatika je schopná sa prispôsobiť aj tým najmenším nerovnostiam vozovky.

Variabilná kontaktná plocha 2.0

Či už zrýchľujete na rovine alebo prechádzate  zákrutami vo vysokej rýchlosti, vždy je zaistená optimálna priľnavosť. V zákrute sa tvar styčnej plochy zmení, ale množstvo gumy, ktorá je v styku s povrchom vozovky, zostáva rovnaké. Sily a teploty sú do styčnej plochy rozdelené omnoho rovnomernejšie, a to vďaka najnovším softwarom pre digitálnu stimuláciu používaným v letectve a v automobilovom priemysle.

Kombinácia týchto troch technológií prináša ten pravý zážitok z jazdy, ktorý je požadovaný pre vozidlá BMW s označením M. Presné riadenie, športový charakter jazdy a bezpečnosť a to nielen na vozovke, ale aj na závodnom okruhu. MICHELIN Pilot Super Sport navyše zaručuje aj dlhú životnost, ktorá je typická pre všetky produkty nesúce označenie Michelin.

Michelin a BMW M: Kľúčové údaje

Strategické partnerstvo od roku 1986

–   100% vozidiel série BMW M3/M4 v roku 2014 obutých do MICHELIN Pilot Super Sport.

–   60% BMW M5 obutých exkluzívne do MICHELIN Pilot Super Sport.

–   60% BMW M6 obutých do pneumatík MICHELIN Pilot Super Sport.

–   5 je počet okruhov na ktorých bola MICHELIN Pilot Super Sport testovaná pre vozidlá BMW M3 a BMW M4. Týmito okruhmi bola testovacia dráha Michelin v Ladoux, Miramas testovacie centrum BMW, Nürburgring v Nemecku, okruh Charade vo Francúzsku a konečne testovacie centrum BMW Adchheim v Nemecku.

–   9 označuje počet spoločných testovacích stretnutí.

–   3884 je počet vyrobených prototypov pneumatík počas 19 mesiacov, kedy sa spoločne testovalo.

Kontakt pro médiá: 602 288 887